Könnyű tavaszi vacsora

A friss zöldségekből készült tápláló vacsorát fél óra alatt az asztalra varázsolhatja. Mutatjuk, milyen hozzávalókra lesz szüksége.

Hozzávalók:

  • 1 bögre zöldbab
  • 3 bögre víz
  • 1 db babérlevél
  • 400 gramm mángold
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db pirospaprika
  • 1 kiskanál köménymag
  • 1 kanál olaj
  • só,bors ízlés szerint
  • túró
  • 1-2 tojás

Elkészítés:

  1. A forraljuk fel a vizet, majd helyezzük bele a babérlevelet és a zöldbabot, tizenöt percig főzzük közepes lángon. Majd hagyjuk ázni tíz percig.
  2. Az olajon pirítsuk 2-3 percig az apróra vágott vörös és fokhagymát, a paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal.
  3. Ekkor tegyük bele a mángoldot, pároljuk további 10 percig. Majd adjuk hozzá a főtt zöldbabot, és még 10 percig főzzük.
  4. A tojásokat főzzük 8 percig. Vágjuk össze a túrót.
  5. Ha mindezzel megvagyunk találhatjuk a finom vacsorát.

Borítókép: Illusztráció/pixabay.com

Forrás: recepti.zena.blic.rs