Egyirányú lett a Bajcsy és az Ady Endre utca is

Boldog mosollyal indult autójával Szegedre vagy Makóra dolgozni reggel? Visszafelé ne számítson semmi jóra! A Bajcsy utca délelőtt óta csak a nagyállomás, míg az Ady Endre délután 2 óta csak a strand felől járható. Meg is kavarta rendesen az arra autózókat az új helyzet. Címlapképünkön az egérút a Szeged felől érkezőknek.

-Nahát, ez már mindennek a teteje – fakadt ki egy autós, akinek épp az orra előtt tették ki a Kálvin téri körforgalomban a behajtani tilos, illetve a terelőtáblát ma délelőtt 10 óra körül a Bajcsy-Zsilinszky utcán. Nem volt egyedül a meglepett sofőrök közt. Többen egy egész kört megtettek a körforgalomban, mire kitalálták, hogy merre is menjenek, ha már a Bajcsyra nem lehet behajtani. A nagyállomás felől érkezők is csak lestek, hogy mi történt. – Ja persze, épül a tram-train. Remélem, hogy lesz rajta utas is, ha már ennyi milliárdot elköltenek rá morgolódott egy másik autós.

Egyirányú lett a Bajcsy és az Ady Endre utca is 1

Június 21-ig nem erre vezet majd a nagyállomás (Makó) felé az út.

Délután 2 körül hasonló helyzet alakult ki az Ady Endre utcán. Itt a Szeged, vagy a laktanya felől érkezők lepődtek meg, de szemmel láthatóan többen alaposan, hogy nem lehet behajtani, hanem a terelőtáblák azonnal a Nagy András János utca felé küldik őket, majd a Hóvirágon át juthatnak el a Hősök terére.

Volt olyan sofőr, aki nem is vette komolyan a behajtani tilos táblát, olyan önfeledten hajtott el mellette, mintha az ott sem lett volna. A következőnél azonban nem mert egyenesen tovább menni. Hogy ennek volt-e köze a strand felől érkező rendőrautóhoz, azt azonban nem lehet tudni.

A munka után Szeged felől érkezők fognak a leginkább meglepődni, majd délután, ha itt hazafelé tartanak.
Akit csak megkérdeztünk, hogy hallott-e az útlezárásról, az csak a vállát vonogatta: nem olvasta, nem hallotta, váratlanul érte. Egyvalaki volt, aki tudott róla, hogy ez lesz, de mert reggel nem ütközött tiltó táblába, azt gondolta, hogy mégsem lép életbe a forgalomkorlátozás.
Az okával azonban mindenki tisztában volt. Tudták, itt halad majd az tram-train, s annak a sínjeit fogják majd lefektetni.

Nem használják a buszok az Ady Endre utcai megállókat, még a népkertit sem, a járatokra a laktanyánál lehet le, illetve felszállni.
A Bajcsy és az Ady Endre utcák egyébként a tervek szerint június 21-ig maradnak egyirányúak.

A Kaszap utca – Tóalj utca körforgalomból (Bagolyvár Étterem mellett), nem lehet a Kaszap utca felé kivezető kijárót sem használni, teljes lezárás miatt. A Kaszap utcán lakók az Oldalkosár utca felől közelíthetik meg ingatlanukat, itt fognak tudni továbbhaladni, a Rózsa utca irányába.

A forgalomelterelés útvonalai

A Bajcsy-Zsilinszky utcán és környékén:

A Bajcsy-Zsilinszky utcában egyirányú forgalmi rendet alakítottak ki, itt a nagyállomás felől, a Kálvin tér irányába tudnak közlekedni a gépjárművek
A Hódtó és a Kistóparti utcákban egyaránt mindkét forgalmi sáv igénybe vehető, kétirányú forgalmi rend biztosított.
A Bajcsy-Zsilinszky utcáról, az első ütemben le lehet fordulni az összes mellékutcára (Éva, Garzó, Vass, Öregmagtár, Gonda, Toldi). Ezen utcákból azonban, kizárólag a Kálvin tér felé fordulhatnak le a gépjárművek.
A Szeremlei utcából egyelőre még le lehet fordulni a Kálvin téri körforgalom felé.

Az Ady Endre utcán és környékén:

Az Ady Endre utcában egyirányú forgalmi rendet alakítottak ki, a Hősök tere felől, a kisállomás felé.
A Bartók Béla, a Somogyi Béla utca és Ipoly utca (Mikszáth – Ady utca közötti szakasz) forgalma, kizárólag bal felé fordulhat rá, az Ady Endre utcára (azaz a kisállomás felé).
Az Ady Endre utca forgalma ráfordulhat balra, a Bartók, Somogyi és Ipoly utcákra.
Az Ipoly utca (Móricz – Ady utca közötti szakasz), Nagy András János utca forgalma, kizárólag jobbra fordulhat az Ady Endre utcára (a kisállomás felé).
Az Ady Endre utca forgalma, ráfordulhat jobbra, az Ipoly, valamint a Nagy András János utcára.

További képeink a forgalmi változásokról:

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 15

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 16

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 17

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 14

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 11

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 9

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 8

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 7

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 6

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 4

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 3

A Bajcsy és az Ady Endre is elesett 1